Loading...

Betere luchtkwaliteit

Sinds 2016 ben je verplicht voor alle nieuwbouwwoningen en ingrijpende energetische renovaties een ventilatieverslaggever aan te stellen. Het kwaliteitskader ventilatie zet in op een verbetering van de kwaliteit van ventilatie-installaties. Een kwalitatief ventilatiesysteem zorgt voor een betere luchtkwaliteit, meer comfort en werkt energiezuinig.

Ventilatievoorontwerp en ventilatieprestatieverslag

Voor de start van de werken wordt het ventilatievoorontwerp opgemaakt, hierin worden alle ventilatiecomponenten aangeduid op plan en worden alle prestatie-eisen van de ventilatie-installatie beschreven.

Na de oplevering, wanneer de installateur het ventilatiesysteem volledig opgestart en ingeregeld heeft, komt de ventilatieverslaggever langs om de meetbare prestatie-eisen objectief te controleren. De gemeten waarden rapporteren we in het ventilatieprestatieverslag.

Erkend ventilatieverslaggever

Bij Architectuur- en studiebureau Van den Buys hebben wij de wettelijk verplichte opleidingen gevolgd en beschikken we over de juiste apparatuur om erkend te zijn als ventilatieverslaggever. Wij zorgen voor een goed ontwerp van de ventilatie-installatie en een duidelijke communicatie hierover met de bouwheer en installateur. Na oplevering stellen we een correct en nauwkeurig prestatieverslag op dat nagaat of de ventilatie-installatie voldoet aan de geƫiste specificaties.

VentilatieVentilatie